‘Hoe kijkt een fotograaf’ – Gea Schenk

In samenwerking met Tijdschrift Noorderbreedte​ is er door onze stagiaires​ aandacht besteed aan Noordelijke fotografen en hun kijk op fotografie. Met deze week Gea Schenk.

Gea is sociaal en documentair fotograaf en je kunt haar kennen van haar fotoboek Popo en Engel. In december 2012 is zij afgestudeerd aan de Fotoacademie. Ze fotografeert mensen en hun eigenaardigheden. Of liever gezegd, het zijn de dagelijkse dingen van de mensen die haar intrigeren. Op zoek naar eigenheid en echtheid van de mens.

Haar werk is inmiddels een aantal malen onderscheiden. In november 2014 werd de serie Poppo en Engel genomineerd voor de SO Award, Selection of Dutch Photographers, en ontving ze hiervoor een eervolle vermelding. In 2013 werd haar project From China with Love genomineerd voor TPAA, The Photoacademy Award en maakte ze met dit werk deel uit van een groepstentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. Afgelopen jaar maakte ze met de foto’s van Poppo en Engel opnieuw deel uit van een unieke groepstentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag.