Nieuw documentaire van Jos Hoes over Eddy Roos

Beeld voor Beeld is een film van Beeldlijn en van Jos Hoes over beeldhouwer Eddy Roos.

Centraal staat zijn nu al bijna veertig jaar durende werk aan de beeldentuin van de Verhildersumborg. En dan met name de plaatsing van het twaalfde beeld, dat het centrum van Roos concept markeert. Roos is een gedreven kunstenaar, koppig en staat voor zijn ideeën. Wij volgen Roos in zijn bevlogenheid, zijn ergernis en zijn doorzettingsvermogen. Beeld voor Beeld wordt vooral in beelden verteld en niet zozeer in woorden. Jos Hoes heeft al vele gesprekken met Roos gevoerd en is onder andere met zijn camera aanwezig geweest in het atelier van Roos in Amsterdam waar hij met de balletdanser Toer van Schayk aan het werk was. De première van Beeld voor Beeld staat gepland voor najaar 2019.