cover Het geziene werk

Siep van den Berg – mee bezig

Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht No 37.

1986

Een film van Eugène van den Bosch en Govert Giltay

Link naar de VIMEO

Een film van Eugène van den Bosch en Govert Giltay

 • Regisseur – Eugène van den Bosch
 • Producent
 • Camera – Goert Giltay
 • Geluid – Bert van den Dungen
 • Montage – Fred Schiltmans
 • Samenstelling: Eugène van den Bosch en Jeroen Lücker
 • Redaktie – Eveline van Dijck
 • Muziek – Joost van Son
 • Grafische vormgeving – Emmanuel Houben
 • Geluidsnabewerking
 • Grading & vervaardiging – Frenk vd Sterre
 • Productie –  Stichting Beeldlijn
 • Jaar 1986
 • Financierders
 • Lengte  – 14 min
 • Format
 • Taal – Nederlands
 • Première – 1986
 • Omroep/distributie – Humanistische omroep
 • Prijzen:

Ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht No 37. Het is mijn gewoonte niet, romans te schrijven, of zulke dingen, en het heeft dan ook lang geduurd, voor ik er toe overging een paar riem papier extra te bestellen, en het werk aan te vangen, dat gij, lieve lezer, zoâven in de hand hebt genomen, en dat ge lezen moet als ge makelaar in koffie zijt, of als ge wat anders zijt. Niet alleen dat ik nooit iets schreef wat naar een roman geleek, maar ik houd er zelfs niet van, iets dergelijks te lezen, omdat ik een man van zaken ben.

Publicaties

Link naar winkel