Thematiek

Een zelfdestructieve beste vriend

Mijn vriendschap met Matthijs is erg waardevol voor mij. Het voelt alsof ik en Matthijs elkaar als personen volledig geaccepteerd hebben. Naast het feit dat ik ontzettend met hem kan lachen, staat Matthijs altijd voor mij klaar en luistert hij naar mij. Met hem praten helpt mij omgaan met mijn eigen problemen. Dit werkt wederzijds zo. Voor Matthijs ben ik een persoon die hij kan vertrouwen en met wie hij over zijn verslaving en psychische problemen kan praten.

Matthijs en ik delen hetzelfde, absurde gevoel voor humor. Met deze humor benaderen wij beiden de tegenslagen en narigheden in onze levens, zo ook Matthijs zijn zelfdestructieve instelling. De humor wordt door ons op een gezonde manier ingezet, niets wordt hiermee weggelachen. Door humor kan ik close worden met Matthijs en openlijk over zijn problemen praten.

Openheid, eerlijkheid, begrip en goede communicatie spelen allen een belangrijke rol binnen onze vriendschap. In mijn film ontdek ik het grote belang van ”er sociaal voor Matthijs zijn” en ”met Matthijs omgaan zonder te oordelen”.