Biografie over Siep van den Berg verschijnt binnenkort

Eind maart verschijnt de langverwachte biografie over de beeldende kunstenaar Siep van den Berg. Het lijvige boek, circa 400 pagina’s, is geschreven door Simon Deinum. In de biografie komen ook tal van afbeeldingen van en over het werk van Siep van den Berg. Het voorwoord is geschreven door prof. dr. Henk van Os die Siep […]


Eind maart verschijnt de langverwachte biografie over de beeldende kunstenaar Siep van den Berg. Het lijvige boek, circa 400 pagina’s, is geschreven door Simon Deinum. In de biografie komen ook tal van afbeeldingen van en over het werk van Siep van den Berg. Het voorwoord is geschreven door prof. dr. Henk van Os die Siep van den Berg goed gekend heeft. De beeldend kunstenaar was getrouwd met Fie Werkman,de dochter van H.N. Werkman. Het portret van en over Siep van den Berg is sinds 1986 opgenomen in de Beeldlijn collectie. Hierin vertelt de kunstenaar over zijn leven vanaf 1944. “Dat wat ik wil in vorm en kleur, is eigenlijk hetzelfde als wat een dichter doet in woorden en een componist in geluid”, aldus Van den Berg in de film.