Het gevangenisdorp: Veenhuizen in de 20ste eeuw

Op 11 september 2014 vindt in het Gevangenismuseum in Veenhuizen de feestelijke presentatie plaats van de Beeldlijn documentaire Het Gevangenisdorp: Veenhuizen in de twintigste eeuw, onder regie van Jaap de Ruig. Hij maakte een portret van een uniek dorp aan de hand van oud gevangenis bewaarders en bewoners. Schrijfster Mariët Meester publiceert op dezelfde dag […]


Op 11 september 2014 vindt in het Gevangenismuseum in Veenhuizen de feestelijke presentatie plaats van de Beeldlijn documentaire Het Gevangenisdorp: Veenhuizen in de twintigste eeuw, onder regie van Jaap de Ruig. Hij maakte een portret van een uniek dorp aan de hand van oud gevangenis bewaarders en bewoners. Schrijfster Mariët Meester publiceert op dezelfde dag haar boek over Veenhuizen onder de titel Hollands Sibierië. De avond wordt ingeleid door Kenneth van Zijl, presentator van het tv programma  Knetterende Letteren van de NTR/ Cultura 24. Hij zal de schrijfster interviewen over haar boek. De film duurt 50 minuten en zal worden uitgezonden door RTV Drenthe.