Martin Tissing

Kleuren van stilte “Ma ville est un monde” staat er meer dan eens te lezen in de schilderijen van Marten Tissing. Die stad is Groningen waar hij in 1936 werd geboren en nog steeds woont en werkt. Vanuit Groningen gaat hij op ontdekkingstocht door zijn wereld, de kunstgeschiedenis, de musea, oude en nieuwe culturen. Al […]


Kleuren van stilte

“Ma ville est un monde” staat er meer dan eens te lezen in de schilderijen van Marten Tissing. Die stad is Groningen waar hij in 1936 werd geboren en nog steeds woont en werkt. Vanuit Groningen gaat hij op ontdekkingstocht door zijn wereld, de kunstgeschiedenis, de musea, oude en nieuwe culturen. Al die tijd tekende en schilderde Tissing zijn eigen beeldtaal: dromerig , poetisch en verstild. Kleur speelt in het werk van Tissing een overheersende rol. Niet de kleur als schreeuw om aandacht of als decoratief element, maar kleur als de expressie van een poëtisch bewustzijn.
Tissing was ook docent aan de Academie voor Beeldende Kunst ‘Minerva’ in Groningen.

Regie en Samenstelling: Buddy Hermans/ Lejo Siepe
Interviews: Lejo Siepe
Camera: Anton Tiktak/ Jan Oosterdijk
Geluid: Geert Gritter

Bestel DVD