Documentaire ‘in context’

Een documentaire over Cor Kalfsbeek en Gunnar Daan over twee noordelijke architecten die het landschap als uitgangspunt nemen voor hun werk. De werktitel van deze documentaire is in context

Cor Kalfsbeek maakte veel gebouwen in Drenthe en Groningen, Gunnar Daan in Friesland en Groningen. Aan de hand van een rit langs hun gebouwen worden gesprekken gevoerd over hun uitgangspunt: hoe verhoudt de architectuur zich tot het landschap en hoe komt dat tot uiting in Noord Nederland. Wat is mooi, wat is lelijk en waarom? Wanneer begint een gebouw een storend element te worden in het landschap? Materiaalgebruik, motieven, stijlelementen uit het verleden, de staat van de architectuur in het heden en de toekomst zijn de thema’s van het gesprek.

De première vond plaats tijdens de Dagen van de Architectuur op 22 juni, in Groningen en Leeuwarden.

Bestel DVD