Première film “Symfonie voor de Veenkoloniën” 20 december in Veendam

De première van de film Symfonie voor de Veenkoloniën vindt plaats op zondag 20 december in het filmhuis vanBeresteyn in Veendam. Aanvang 15.00 uur.

U kunt de première bij wonen door u aan te melden bij het filmhuis. Kaarten kosten E 4,50. Hoe klinken de Veenkoloniën? De componist & jazzpianist Jurriaan Berger ( Zaandam) maakte een compositie waarin zowel het heden als het verleden doorklinken. Berger reist in hoog tempo over de voormalige veengronden, ontmoet diverse noorderlingen en verzamelt typische geluiden van vroeger en nu. Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest is zijn klankbord en vergezelt hem in zijn zoektocht. Lukt het Jurriaan Berger zijn ideeën over de Gronings-Drentse veenkoloniën met haar roemrijke geschiedenis en rechtlijnige landschap te vertalen naar een eigentijdse compositie?