Crowdfunding voor documentaire Theater te Water geslaagd

Stichting Beeldlijn maakt samen met Theater te Water een documentaire over het unieke, varende theatergezelschap van regisseur Just Vink. Na 34 jaar stopt Theater te Water, en dat is aanleiding voor regisseur Saskia Jeulink om een film te maken over dit unieke gezelschap.


Via de website voordekunst.nl kon u een donatie doen. We zijn heel blij dat de crowdfundingsactie succesvol is verlopen, het streefbedrag is opgehaald! Alle donateurs, hartelijk dank!

De film volgt de spelers, regisseur en medewerkers van Theater te Water in hun laatste seizoen. Daarnaast probeert de regisseur in de film ook de veranderende tijdgeest te vangen. Dorpen en steden, de culturele sector en de theaterfamilie die Theater te Water is; alles verandert en het gezelschap verandert mee. Tegelijkertijd blikt de film vooruit met verschillende generaties: met de spelers van nu, de twintigers, tot aan de tijd- en vakgenoten van Just Vink, de zestigers. Dat doen we met een lach en een traan zoals in de traditie van de stukken van Theater te Water zelf.

De film over Theater te Water gaat in premiere op Noorderzon 2017.