Documentaire Ruloff Manuputty

De documentaire 'Ervaringen van een witte vogel' gaat over het leven en werk van beeldend kunstenaar Ruloff Manuputty. Ruim 25 schilderijen en tekeningen van kunstenaar Ruloff Manuputty (Tual 1926 – 2002 Groningen) zijn momenteel te zien in het Groninger Museum.

Kunstenaars als Joan Miró, Paul Klee en de Cobrakunst waren van grote invloed op zijn werk, maar de wortels van zijn werk lagen in de traditionele batik- en decoratieve kunst van zijn vaderland. Al schilderend verweefde Manuputty de invloeden tot een eigen beeldtaal, waarbij hij regelmatig balanceerde op de grens tussen figuratie en abstractie.

Tijdens deze expositie wordt de documentaire over Ruloff Manuputty “Ervaringen van een witte vogel” (Stichting Beeldlijn 1989) vertoond in het Info Center van het museum. De expositie is nog te bezoeken tot en met 9 april 2017.