Noordelijke auteursportretten: Herman Sandman

Een serie van tien auteursportretten uit het Noorden, te beginnen bij schrijver/columnist Herman Sandman. Hij bundelde columns onder de titels: De Eeuwige Veenkoloniaal, De Lange Leegte, De laatste bus naar Slochteren, schreef de roman FC Hopeloos en maakte biografieën rond de chemicus/muzikant Appie Alberts en de voetballer Milko Djurovski.

Sandman raakte bekend met zijn boek Arcadia der Poëten: het literaire leven in Groningen 1945-2005. Zijn boeken worden uitgegeven door uitgeverij Passage. De serie bestaat uit gesprekken en interviews met onder meer schrijfster Aafke Steenhuis, de schrijver Auke Hulst, met auteur Bill Mensema en liedjesschrijver Meindert Talma. Het volledige interview is te zien via Parmando TV. Klik hier voor het volledige interview.