Sporen van Vasalis

Dichteres M Vasalis (ps van M Droogleever Fortuyn-Leenmans, 1909-1998) zocht de publiciteit niet; er zijn weinig interviews met haar; aan de hand van 'sporen' (oa een bandopname uit 1987) is de documentaire gemaakt.


Schrijver Ronald Ohlsen had dit gesprek met haar. Daarin vertelt zij over haar poëzie, haar eerste gedichten, haar literaire voorbeelden, haar aanvaring met de Vijftigers en de verhouding tussen haar dichterschap en haar werk als kinderpsychiater. In de documentaire worden sporen van haar gevolgd, vanuit Roden, waar zij lang woonde en overleed. Een aantal mensen halen herinneringen aan haar op, zoals haar tuinman en huishoudster, de dichters Remco Ekkers en Marga Kool en Ronald Ohlsen die een tekst van haar in Delfzijl vond bij een monument.

Première in theater de Winsinghhof in Roden.
De film werd zaterdag 27 maart vertoond in Filmtheater Images Groningen.
De film werd 4 april 2010 uitgezonden bij RTVDrenthe.

Regie en camera: Willem van der Linde
Geluid: Menno Knevel en Jan Schoen
Interviews en productie: Lejo Siepe
Montage advies: Buddy Hermans
Voiceover: Bep Nieuwenhuizen
Eindafwerking: Zwart Audiovisual

Bestel DVD