DVD AANBIEDING

t/m 31 maart 2019 zijn de hieronder te vinden dvd's afgeprijsd * van € 15,00 naar € 5,00

 

( *zolang de voorraad strekt )

JONG IN GRONINGEN | HENK VAN OS OVER DE KUNSTENAARS IN ZIJN JEUGD

Aan de hand van herinneringen van Henk van Os en Martin Tissing een beeld van de verscheidenheid aan kunststromingen in Groningen van 1945- 1975. O.a. met Siep van den Berg, Henri de Wolf, Han Jansen, Jo van Dijk, Olga Wiese en anderen uit die tijd.

HET WITTE GOUD

Over de opkomst en teloorgang van de chilisalpeter. In het Noorden van Chili gedolven onder erbarmelijke omstandigheden, in het Noorden van Nederland daarentegen bracht het witte goud welvaart en voorspoed.

RUTGER KOPLAND – DE TAAL VAN HET VERLANGEN

Gesprekken met dichter Rutger Kopland. Naast zijn dichterschap komt ook zijn werk als psychiater aan de orde. Unieke beelden met optredens van Kopland als cabaretier, als filmer, als dichter en in gesprek met patienten. In zijn leven en werk speelt het landschap in Drenthe en Frankrijk een belangrijke rol.

BILKSEM EN BETONROT

Over de groep De Dichters uit Epibreren uit Groningen die vijftien jaar lang furore maakten op de Nederlandse podia door de combinatie van muziek en poëzie.

JAN VAN DER ZEE – HET ONGEZIENE WERK

De schilder Jan van der Zee (1898-1988) blikt terug op zijn veelzijdig oeuvre: schilderijen, gouaches, houtsneden en in het bijzonder zijn monumentale (ongeziene)werk.

JAN VAN DER ZEE – ZIEK VAN DE MOOIIGHEID

Een tweede film over het leven en werk van het Ploeglid Jan van der Zee, die zich zijn hele leven bleef vernieuwen. Aanvulling op de documentaire Het Ongeziene Werk uit 1986.