DVD-cover De Ploeg

De Ploeg 1918-1928

In 1918 wordt De Groninger Kunstkring de Ploeg opgericht. Bekende kunstenaars als Hendrik Nicolaas Werkman, Jan van der Zee, Johan Dijkstra, Wobbe Alkema en Jan Wiegers geven vorm, kleur en inhoud aan het Groninger expressionisme.
KOOP DOCUMENTAIRE

Ook belangrijke Ploegkunstenaars als Jan Altink, George Martens, Job Hansen en Jan Jordens worden gepresenteerd in hun meest interessante periode. Jan Wiegers gaf met zijn aan Kirchner ontleende expressionisme de aanzet tot vernieuwingen in Groningen.Inmiddels heeft het Groninger Museum een eigen Ploegpaviljoen waar met grote regelmaat tentoonstellingen worden gehouden over deze invloedrijke groep.
NRCHandelsblad schreef een lovende recensie over de film: “prachtige archiefbeelden, gecombineerd met foto’s en documenten uit de jaren twintig”.

Regie: Buddy Hermans
Research: Cees Hofsteenge

Bestel DVD