Groninger Museum vertoont film Jong in Groningen

Tijdens de Ploegdag op 1 juni 2013 vertoont het Groninger Museum de Beeldlijn documentaire Jong in Groningen- Henk van Os over zijn tijdgenoten. Aanleiding is de recente schenking van kunsthistoricus Henk van Os van meer dan dertig werken uit de privé verzameling van de oud-stadjer. Het gaat om grafiek, schilderijen en beelden van onder andere […]


Tijdens de Ploegdag op 1 juni 2013 vertoont het Groninger Museum de Beeldlijn documentaire Jong in Groningen- Henk van Os over zijn tijdgenoten. Aanleiding is de recente schenking van kunsthistoricus Henk van Os van meer dan dertig werken uit de privé verzameling van de oud-stadjer. Het gaat om grafiek, schilderijen en beelden van onder andere Wobbe Alkema, Jan Altink, Henri de Wolf, Jo van Dijk en Martin Tissing. Het Groninger Museum heeft een zaal ingericht met werk afkomstig uit deze collectie. De schenking Van Os is te zien van 1 juni tot en met 15 september in het Groninger Museum.