Beeldlijn Documentaire Kopland wint prijs

De film ''Kopland, de taal van het verlangen'' heeft de NL Award gewonnen. De Beeldlijn documentaire 'Kopland, de taal van het verlangen' heeft in de categorie Bijzondere Externe Producties de NL Award gewonnen. Dat is de Oscar voor de beste regionale omroep productie.

De documentaire is eind vorig jaar uitgezonden door TV Noord die co-producent was. De andere genomineerden in deze categorie waren de programma’s ‘Van Jonge Leu en Oale Grond'(TV Oost) en ‘Zout Zoet’ van omroep Flevoland.
Uit het juryrapport: “Als kijker voel je je gepriviligeerd omdat je zo dichtbij het kunstenaarschap van een bekende dichter komt. Je wordt via vaak uitmuntend camerawerk binnengetrokken in een andere wereld. Een wereld vol poëzie. Je krijgt er poëtische honger van”.