Groninger Museumnacht: 5 musea voor 5 euro

Het is eindelijk zover: Groningen krijgt een eigen Groninger Museumnacht. Op zaterdag 9 september 2017 openen alle musea in Groningen hun deuren tot na middernacht. 

Een ticket voor de museumnacht geeft toegang tot alle musea in de stad Groningen: GRID, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum Groningen.

Naast een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen is er een feestelijk en gevarieerd programma met workshops, muziek, dans, koffie & cocktails en exclusieve rondleidingen door kunstenaars en conservatoren. Speciaal voor de Museumnacht kunnen bezoekers zich over het water laten vervoeren; zo vaart museumschip Emma tussen het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Museum. Het is dé kans om op 1 avond alle musea die de stad Groningen rijk is te bezoeken.

Tickets kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar op de site van het Groninger Museum. Op vertoon van het ticket ligt op zaterdag 9 september een polsbandje klaar in het Groninger Museum. Het polsbandje geeft toegang tot alle deelnemende musea.

 

Bron: Groninger Museum