Gerrit Krol

De zoon van de levende stad

Gefilmd interview met schrijver Gerrit Krol (1934); onlangs verscheen zijn nieuwe boek 'Duivelskermis'.


De Groninger vertelt openhartig over zijn leven en werk. Vanuit Venetië waar hij de laatste hand legt aan zijn roman Rondo Veneziano, blikt Krol terug op zijn jeugd, zijn loopbaan als computerprogrammeur bij Shell en de NAM, zijn literaire verdiensten (w.o. de P.C.Hooftprijs), zijn relatie met vrouwen en zijn liefde voor Groningen. Zijn vrouw Janna, zijn muze, komt ook aan het woord. Met veel foto- en filmbeelden uit het familiearchief (w.o. Afrika en Zuid-Amerika). De film is te zien geweest bij TV Noord, TV Drenthe, NPS televisie ( Het Uur van de Wolf) en is in 2005 geselecteerd voor het Utrechts Filmfestival in de categorie ‘Korte documentaires’.

Regie: Buddy Hermans/ Lejo Siepe
Interviews: Lejo Siepe
Camera: Anton Tiktak
Geluid: Jan Schoen

Bestel DVD