DVD VOORJAARS AANBIEDINGEN

t/m 30 juni 2019 zijn de hieronder te vinden dvd's afgeprijsd * van € 15,00 naar € 5,00

( *zolang de voorraad strekt )

HET PRENTENKBINET VAN KOOS WERINGH

Koos Weringh (Zuidlaren, 1934) is oud-correspondent en emeritus hoogleraar criminologie aan de UvA. Zijn ware passie ligt bij de politieke karikatuur. Al meer dan zestig jaar verzamelt Van Weringh politieke spotprenten uit binnen- en buitenland met als resultaat een unieke en zeer veelzijdige collectie van de wereldgeschiedenis aan de hand van karikaturen.

DE TOER VAN EEN ORGELBOUWER

De toer van een orgelbouwer toont het leven en werk van de noordelijke orgelbouwer Eppo Rynko Ottes die meer dan 70 orgels in Europa heeft gebouwd, waaronder het Vaticaan. Door de bouw van de orgels leerde hij tal van geestelijken kennen die hem nieuwe  inzichten gaven waardoor zijn streng gereformeerde geloof aan het wankelen is gebracht. Het orgel kwam tussen hem en God te staan.

OUDE HELDEN JONGE MEESTERS

Ontwikkeling van de noordelijke figuratieve kunst van van 1970 tot heden. met o.a. Trudy Kramer, Matthijs Röling, Ger Siks, Clary Mastenbroek (allen verenigd in de Fuji Art foundation)

SPOREN VAN VASALIS

Een portret van Vasalis met de nadruk op haar poëzie. Met unieke bandopnames. Vasalis vertelt over haar poëzie, haar aanvaringen met de Vijftigers en haar werk als kinderpsychiater in Drenthe.

MARTEN KLOMPIEN | EEN LEVEN VOOR DE KUNST

Portret van de schilder Maarten Klompien. een documentaire als kennismaking met het unieke werk van deze kunstenaar.