Jong in Groningen | Henk van Os en Martin Tissing

Henk van Os over zijn tijdgenoten. In deze film schetst regisseur Buddy Hermans aan de hand van herinneringen van Henk van Os en Martin Tissing een beeld van de verscheidenheid aan kunststromingen in Groningen van 1945- 1975.

In de documentaire worden gesprekken gevoerd met kunstenaars Siep van den Berg, Henri de Wolf, Han Jansen, Jo van Dijk, Olga Wiese en anderen uit die tijd. Er is veel archiefmateriaal met openingen in Galerie de Mangelgang, opnames tijdens Beeld-en-route en andere happenings.

Regie: Buddy Hermans
Camera: Willem van der Linde
Geluid: Menno Knevel
Montage: René Duursma
Interviews en productie: Lejo Siepe
Research Dick Siersema en Cees Hofsteenge

De film is gedurende de tentoonstelling in het museum te zien.

RTV Noord en bij de NOS/Cultura

Bestel DVD