Film over Kunstroute N34

Stichting Beeldlijn presenteert in samenwerking met de provincie Drenthe op 15 mei een film over de kunstroute N34. Zeven jaar geleden werd deze weg tussen Coevorden en Groningen aangepast, veiliger gemaakt en vernieuwd. Nu is het zover. In het kader van de 1% procentsregeling mocht de provincie Drenthe kunstwerken plaatsen langs de route. Dat resulteerde […]


Stichting Beeldlijn presenteert in samenwerking met de provincie Drenthe op 15 mei een film over de kunstroute N34. Zeven jaar geleden werd deze weg tussen Coevorden en Groningen aangepast, veiliger gemaakt en vernieuwd. Nu is het zover. In het kader van de 1% procentsregeling mocht de provincie Drenthe kunstwerken plaatsen langs de route. Dat resulteerde in een vijftal opdrachten die inmiddels zijn uitgevoerd en te zien zijn op diverse parkeerplaatsen langs de route. Zo is ondermeer het kunstwerk Transition van Gabriel Lester te zien bij Koebroeken, de parkeerplaats bij Eext en het werk van Ronald Meijs bij Emmen. Onder druk van de publieke opinie sneuvelde het kunstwerk You Are Lost van het Britse kunstenaarsduo Ivan en Heather Morison. Beeldlijn maakte opnames in Engeland van het kunstwerk. In de film is een brandend kunstwerk te zien, de Morisons steken You Are Lost in de brand, als reactie op de beslissing om het kunstwerk niet te plaatsen in Drenthe. Het ( verbrande) werk wordt geplaatst in Ierland.