Staatsliches Museum Schwerin vertoont Ploeg film

Het Staatliches Museum Schwerin in Duitsland vertoont van 5 juli tot en met 28 september 2014 dagelijks de Ploeg film van Stichting Beeldlijn. Aanleiding is de expressionistische tentoonstelling met werk van Ernst Ludwig Kirchner en Jan Wiegers. De laatste behoorde bij de top van de Ploeg stroming. Wiegers ontmoette Kirchner tijdens een kuur in Zwitserland […]


Het Staatliches Museum Schwerin in Duitsland vertoont van 5 juli tot en met 28 september 2014 dagelijks de Ploeg film van Stichting Beeldlijn. Aanleiding is de expressionistische tentoonstelling met werk van Ernst Ludwig Kirchner en Jan Wiegers. De laatste behoorde bij de top van de Ploeg stroming. Wiegers ontmoette Kirchner tijdens een kuur in Zwitserland en werd diep getroffen door de beeldtaal van Kirchner. Terug in Groningen zette Jan Wiegers mede de Ploeg op. Voor meer informatie kunt u op onderstaande link drukken: http://www.museum-schwerin.de/austellungen/ausstellungen-2014/