familiefoto

Fré Meis

Woorden van Beton Documentaire over politieke loopbaan en persoonlijk leven van communist Fré Meis (1921-1992) . Meis was niet alleen volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor de Communistische Partij Nederland, maar bovenal een bewogen stakingsleider, vakbondsman en voorvechter van de arbeidersbeweging. Zijn bijnaam luidde: de volkscommissaris van Groningen. Hij was ook Statenlid en gemeenteraadslid in […]


Woorden van Beton

Documentaire over politieke loopbaan en persoonlijk leven van communist Fré Meis (1921-1992) . Meis was niet alleen volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer voor de Communistische Partij Nederland, maar bovenal een bewogen stakingsleider, vakbondsman en voorvechter van de arbeidersbeweging. Zijn bijnaam luidde: de volkscommissaris van Groningen. Hij was ook Statenlid en gemeenteraadslid in Groningen. De stakingen die hij in de Oost Groningse strokarton industrie leidde, bracht hem landelijke bekendheid. De film kwam tot stand in co-productie met RTV Noord en het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen. Er verscheen ook een boek “Fré Meis, handelsreiziger in revoluties”.

Regie en samenstelling: Hans Peerbolte en Lejo Siepe
Camera: Anton Tiktak & Willem van der Linde
Geluid: Jan Schoen
Montage: Ruud Tiktak
Muziek: Willem Breuker