Beeld van Drenthe

Terwijl in de rest van Nederland publieke kunstwerken worden verwijderd en opgeslagen in depots, wil Drenthe juist meer aandacht voor deze combinatie van landschap en beeldende kunst. Directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum licht toe.

Een film van Lotte Veltman en Jasper Huizinga

Première in 2015


Een film van Lotte Veltman en Jasper Huizinga

Regie & samenstelling – Lotte Veltman en Jasper Huizinga
Producent – Lejo Siepe
Camera -Arno Cupédo en Jasper Huizinga
Geluid – Menno Knevel
Montage – De Loods mediaproducties
Muziek – Jared C Balogh, Equal Value Ode to a Squirrel; Grétry, Pantomin (Zémire et Azor)
Voice-over – Lotte Veltman
Productie –  Stichting Beeldlijn iov Provincie Drenthe
Jaar – 2015
Lengte  – 14 minuten
Taal – Nederlands
Première – 2 oktober 2015 De Nieuwe Kolk Assen
Omroep/distributie – RTV Drenthe, Podium TV


Kunst in publieke ruimte. De provincie Drenthe combineert het mooie landschap met het plaatsen van hoogwaardige artistieke beelden. Waarom wil de provincie dat? En is het zinvol om publieke kunstwerken zoals bruggen, viaducten en wegen te verfraaien door de ogen van een beeldend kunstenaar. Terwijl in de rest van Nederland publieke kunstwerken worden verwijderd en opgeslagen in depots, wil Drenthe juist meer aandacht voor deze combinatie van landschap en beeldende kunst.

Directeur Annabelle Birnie van het Drents Museum licht toe.