Alex Pitstra wint beste Groninger filmprijs 2016

Tijdens de uitreiking van het Internationaal film festival Rotterdam (IFFR) in Groningen won Alex Pitstra met zijn film 'Bezness as Usual' de eerste prijs in de categorie non-fictie.  In 2014 werkte Pitstra samen met Lejo Siepe van Stichting Beeldlijn aan de documentaire 'N34, bewegend landschap'.

De documentaire ‘N34, bewegend ladnschap’ is te koop via deze link.

In ‘Bezness as Usual’ legt Alex Pitstra vast wie de man achter zijn vader echt was. Tijdens zijn reis ervaart hij de culturele verschillen tussen zichzelf en zijn Tunesische familie. Hij is opgegroeid in Nederland door zijn moeder Anneke en was altijd geïnteresseerd in de afwezigheid van zijn Tunesische vader. Alex was de uitkomst van een vakantieliefde en probeert in deze documentaire de culturele verschillen te overbruggen.