Cover Een onvoltooide opdracht

Edu Waskowsky

Een onvoltooide opdracht

De geschiedenis van het Joods Monument in de stad Groningen.   Een film van Lies Netel

In 1969 maakte de Groningse beeldhouwer Edu Waskowsky (1934-1976) een ontwerp voor een Joods monument in de stad Groningen: zeven handen opgebouwd uit aan elkaar gelaste stukjes messingplaat. In de grootste hand had Waskowsky een menorah uitgespaard. Met behulp van verschillende lassers werkte Waskowsky ruim vijf jaar aan het monument. De documentaire schetst de spanningen tussen kunstenaar en opdrachtgevers tijdens de realisatie van het Gronings Joods Monument. In de documentaire komen ondermeer Pier Tania (voormalig cultureel ambtenaar van de stad Groningen), Martin Tissing (beeldend kunstenaar)en Peter Achtienribbe (graficus) aan het woord.

Regie: Lies Netel
Productie: Imminent Filmproducties