Première film Ypke

De documentaire film "Ypke" is onder grote belangstelling in première gegaan en heeft inmiddels de Golden stone gewonnen op het Filmfestival in Amersfoort In een overvol filmtheater Images in Groningen ging op 14 januari j.l. de documentaire 'Ypke' in première, gemaakt door Jasper Huizinga en Lotte Veltman.


Voor de eerste voorstelling zat de bioscoop bomvol, bij de 2e voorstelling kwamen ruim honderd bezoekers af op het document dat een tijdsbeeld schetste van een bevlogen wethouder in de jaren tachtig en negentig waarin de stad Groningen in stedenbouwkundig opzicht een metamorfose onderging.
De film is zeer positief ontvangen door de aanwezigen en door de pers. Het Dagblad van het Noorden repte van een ‘mooi tijdsbeeld” en de documentaire kreeg drie sterren in de filmladder van het Dagblad van het Noorden. RTV Noord zond de film in twee delen uit: donderdag 25 januari en 1 febuari.