Jonge dichters in het Noorden

Regisseuse/ kunstenares Renée Luth bereidt een documentaire voor over jonge dichters in het Noorden ( “of hoe de poëzie weer jong werd”). Dat doet zij aan de hand van twee jonge dichters namelijk de stadsdichter van Groningen Joost Oomen ( 1990) en over Pauline Sparreboom ( 1989) de dichteres van de Rijks Universiteit Groningen.  Hoe […]


Regisseuse/ kunstenares Renée Luth bereidt een documentaire voor over jonge dichters in het Noorden ( “of hoe de poëzie weer jong werd”). Dat doet zij aan de hand van twee jonge dichters namelijk de stadsdichter van Groningen Joost Oomen ( 1990) en over Pauline Sparreboom ( 1989) de dichteres van de Rijks Universiteit Groningen.  Hoe komt iemand erbij om in hemelsnaam dichter te worden? Waarom zijn Oomen en Sparreboom in staat jongeren te lokken naar hun optredens? Om te schrijven heb je stilte nodig maar tegenwoordig moet je ook kunnen voordragen, fotogeniek zijn en een heuse ‘show” kunnen geven. Een portret van twee jonge bruggenbouwers die poëzie en publiek met elkaar verbinden.