Erepenning voor boer Dijkhuis

Boer Thies Dijkhuis kreeg zondag 15 januari 2017 de erepenning van de stad Groningen uitgereikt. Dat gebeurde na afloop van de succesvolle documentaire 'De laatste boer van Euvelgunne', geregisseerd door Tom Tieman.

Loco burgemeester Paul de Rook roemde met name de constructieve houding van Dijkhuis met betrekking tot de handhaving van de Hunze zone in de stad Groningen. In 2012 werd Dijkhuis ook al benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bekijk hier de reportage die RTV Noord maakte van de uitreiking.

De documentaire trok veel bezoekers. Het tijdschrift Noorderbreedte besteedde een lang artikel over boer Dijkhuis; de achtergronden en ontwikkelingen van het industrieterrein, de oprukkende stad en het verzet van de boer tegen industrialisatie en voor een groene long in de stad.