Waarom wil Tom Tieman in een Cubestee wonen?

Op 10 februari presenteerden Rizoem en Onix uit Groningen de Cubestee: een betaalbare kubuswoning die overal geplaatst kan worden. Nederlanders met een middeninkomen dreigen met het huidige woningaanbod tussen wal en schip te vallen. Zo ook Tom Tieman, filmmaker en tekstschrijver, hij produceerde 'De laatste boer van Euvelgunne' in samenwerking met Stichting Beeldlijn. Het prototype, gemaakt van hout en glas, is in elkaar gezet naast het klooster van Ter Apel en is open voor bezoekers.

De middeninkomens verdienen te veel voor een huurwoning van een woningcorporatie maar komen ook niet in aanmerking voor een hypotheek. Ze zijn aangewezen op de vrije huursector waar het aanbod zeer beperkt is en de huurprijzen vaak hoog oplopen. Tom Tieman en zijn vriendin zijn beide zzp’ers en voor hen dus lastig om een hypotheek te krijgen. Ze zijn afhankelijk van antikraakpanden en zijn in de afgelopen vier jaren al vijf keer verhuisd!

De Cubestee biedt mogelijkheden voor mensen zoals Tom. Naar eigen budget kunnen één of meerdere kubussen worden gekocht en op die manier een eigen stulpje worden gecreëerd.

Lees het volledige artikel op Noorderbreedte.