Een gedroomde samenleving: 35 jaar Theater te Water

Op 23 augustus om 19:00u vindt de première plaats van de Beeldlijn-film 'Een gedroomde samenleving: 35 jaar Theater te Water'. Dit gaat plaatsvinden tijdens Noorderzon in de Ophelia tent. Daarnaast is de film op 2 september ook te zien in Theater Van Beresteyn in Veendam. 


Theater te Water: wie kent het niet! Een varend theatergezelschap, uniek in Nederland. Wat in 1982 begon als een droom van één jongeman, Just Vink, is in 35 jaar bijna gemeengoed geworden. Theater te Water stopte eind vorig jaar. Aanleiding voor filmmaker en oud-Theater te Water speelster Saskia Jeulink (Stichting Beeldlijn) om een sfeervol en sociaal bewogen portret te maken van dit fenomeen. Met Theater te Water als vertrekpunt legt zij een verbinding met onderwerpen als de economisering van het cultuurbestel, de veranderende tijdgeest en ontwikkelingen in het sociaal-culturele leven in de dorpen. Tegelijkertijd is het een ode aan de ambitie, idealen en verbeeldingskracht van regisseur Vink en spelers van het eerste uur zoals Alina Kiers, Frank den Hollander, Bert Visscher en Arno van der Heyden tot aan de jonge generatie spelers, de twintigers van nu.